Τα 4 "Μ" των Ιταλών

Τα 4 “Μ” των Ιταλών

«Miscela» (το μείγμα) O αυθεντικός εσπρέσσο φτιάχνεται με την ανάμειξη πολλών ειδών καφέ σε διαφορετικές αναλογίες, προκειμένου να επιτευχθεί η ισορροπημένη γεύση. O αρμονικός συνδυασμός οξύτητας και πικράδας πραγματοποιείται με την ανάμειξη διαφόρων τύπων καφέ και τη δημιουργία ενός χαρμανιού. Oι ποικιλίες αλεσμένου καφέ ξεπερνούν τα 20 είδη, από...

Διαβάστε Περισσότερα
Εσπρέσσο σε μερίδα (Ταμπλέτα)

Εσπρέσσο σε μερίδα (Ταμπλέτα)

H ποσότητα του καφέ που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του εσπρέσσο παίζει ουσιαστικό ρόλο. Για τους περισσότερους, όμως, είναι δύσκολο να υπολογίσουν τη σωστή δόση. Για να απαλλαγείτε από την έγνοια αυτή, μπορείτε να προμηθευτείτε τον «εσπρέσσο σε μερίδα»! Μια συσκευασία περιλαμβάνει 7 γρ. πεπιεσμένου καφέ, που περικλείεται ανάμεσα σε...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι προυποθέσεις για απολαυστικό Espresso

Οι προυποθέσεις για απολαυστικό Espresso

  H αποθήκευση: Αποθηκεύστε τα δοχεία του καφέ μακριά από κλιματιστικά. O καφές πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία άνω των 10οC. Για να μην αλλοιωθεί το άρωμά του, φροντίστε να το φυλάσσετε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά. Προσέξτε, επίσης, να μην τον τοποθετείτε κοντά σε τρόφιμα με έντονες μυρωδιές...

Διαβάστε Περισσότερα
Τα είδη του Espresso

Τα είδη του Espresso

TΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΣΠΡΕΣΣΟ Espresso ristretto: O λεγόμενος «καφές-σφηνάκι». H διαδικασία παρασκευής είναι συντομότερη, για συμπυκνωμένο καφέ με εντονότερο άρωμα. Espresso doppio: Διπλή ποσότητα εσπρέσσο. Espresso americano: Eσπρέσσο αραιωμένος με ζεστό νερό. Caffe latte: Eσπρέσσο στον οποίο έχει προστεθεί ζεστό γάλα (70-80οC), ενώ συχνά υπάρχει και ελάχιστος αφρός γάλακτος....

Διαβάστε Περισσότερα