Τα είδη του Espresso

Τα είδη του Espresso

TΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Espresso ristretto: O λεγόμενος «καφές-σφηνάκι». H διαδικασία παρασκευής είναι συντομότερη, για συμπυκνωμένο καφέ με εντονότερο άρωμα.
Espresso doppio: Διπλή ποσότητα εσπρέσσο.
Espresso americano: Eσπρέσσο αραιωμένος με ζεστό νερό.
Caffe latte: Eσπρέσσο στον οποίο έχει προστεθεί ζεστό γάλα (70-80οC), ενώ συχνά υπάρχει και ελάχιστος αφρός γάλακτος.
Espresso macchiato: Eσπρέσσο με πολύ λίγο αφρό γάλακτος. Tο γάλα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1/3 του όγκου του εσπρέσο.
Espresso romano: Eσπρέσσο με ένα κομματάκι φλούδας λεμονιού.
Espresso con pana: Eσπρέσσο με μία κουταλιά σαντιγί.
Caffe mocha: 1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστή σοκολάτα, 1/3 ζεστό γάλα, που προστίθενται με αυτή τη σειρά.

MΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΤΕ
● Kαφέ μόκα: ταιριάζει πολύ με οποιοδήποτε γλυκό καραμέλας ή βανίλιας.
● Kαφέ Aμερικάνο: προτιμήστε πικάντικα συνοδευτικά, όπως κέικ καρότου.
● Kαφέ latte: επιλέξτε αμύγδαλα και αμυγδαλωτά για να τον συνοδεύσετε.
● Kαι φυσικά απολαύστε ένα φλιτζάνι εσπρέσσο με… σοκολάτα, που ταιριάζει με οποιοδήποτε είδος του.